NieuwsWebshopOver onsContactMijn accountFilosofieInfosessiesBlogGastenboek

Vergeten culturen

Een rit van enkele kilometers met een elektrische bus brengt ons op de plaats van afspraak. Ik sta versteld van de gigantische hoeveelheid halfedelstenen die hier ligt. Van de pracht van de beelden die uit vele oude culturen staan opgesteld. Mijn gezelschap vestigt mijn aandacht op een grote Ankh. Alleen het gevoel kunnen mijn hersenen nog registreren. Andere prikkels 'zien' ze niet meer, ondanks de rust die hier heerst.


Rondom deze plaats niets dan rijkelijke natuur, zo ver als je kan kijken. De zon gaat onder achter een heuvel. Ze maakt plaats voor een dunne maansikkel boven het intussen donkere meer. Achter mij klatert water over de stenen naar beneden. De zachte verlichting hier en daar in de verte, brengt het geluid van de stemmen daar tot mij.  

Hier sta ik. Ik laat de magie op me inwerken. Een plaats waar grote verledens en verre plaatsen in het jaar 2020 bij elkaar komen. Waar natuur, cultuur en technologie als één voelen. Toen voelt als nu, en nu voelt als toen. Hier voelt als dààr, daar voelt als hier.

Ik sta niet in Peru, en evenmin in de jungle van Zanzibar. Onder de mijnschachten van ons eigenste Limburg belandde ik toevallig in deze wellness. Pas later ontdekte ik dat het complex werd gebouwd als Maya-tempel, waar invloeden uit de hele wereld en vele (vergeten) culturen bij elkaar werden gebracht. Zo reik ik vanuit de wetenschap de hand naar oude kennis. Zo zet ik jouw vragen in een nieuw licht, tot een helder antwoord schijnt.

Welkom !Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Over ons Contact Mijn account Filosofie Infosessies Blog Gastenboek

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be