Blog

La Ballade des gens heureux

Het belooft een prachtige dag te worden. Lekker geslapen. Een dag waarop alles op een fijne manier intenser binnen komt dan andere dagen. In de auto verander ik de radio van zender. "La ballade des gens heureux". Ik wil nogmaals van zender veranderen, tot ik me al lachend realiseer dat zelfs de radio bijdraagt aan deze vreugdevolle dag. Zelfs als het nieuws niet zo happy is.  


Journaliste, pour ta première pageTu peux écrire tout ce que tu veuxJe t'offre un titre for...Lees meer


Gevulde stilte

De muziek van de trompet gaat door merg en been. Alle haren op mijn lichaam staan overeind. De familie van de man brengt zijn lichaam te rusten. Het verdriet op hun dierbare gezichten ligt als het gewicht van de hele planeet op mijn borstkas.
Nooit eerder voelden woorden zo... zo teveel en te weinig tegelijkertijd. Niets van wat ik wil zeggen lijkt in de buurt te komen van wat ik diep vanbinnen wil uitdrukken. En dus zwijg ik. Een gevulde stilte.
Een beetje onwennig door die sti...Lees meer


Vergeten culturen

Een rit van enkele kilometers met een elektrische bus brengt ons op de plaats van afspraak. Ik sta versteld van de gigantische hoeveelheid halfedelstenen die hier ligt. Van de pracht van de beelden die uit vele oude culturen staan opgesteld. Mijn gezelschap vestigt mijn aandacht op een grote Ankh. Alleen het gevoel kunnen mijn hersenen nog registreren. Andere prikkels 'zien' ze niet meer, ondanks de rust die hier heerst.
Rondom deze plaats niets dan rijkelijke natuur, zo ver als je kan ...Lees meer


Tot de zon weer schijnt

Terwijl ze me een stevige knuffel geeft hoor ik een benepen stemmetje. Of ik haar de laatste tijd een heel vervelende dochter vind ? Of ze door haar gedrag de laatste tijd onze goede band op het spel zet ?  
Ik weet onmiddellijk waar ze op doelt. Ze kruipt vaker dan gewoonlijk in haar schulp, kan weinig verdragen van haar zussen. Het lukt haar niet echt om gezellig te doen en dan antwoordt ze al snel heel kort. Als mama weet ik dan wat me te doen staat : hier niet op reageren en voora...Lees meer